Може ли България да издигне знамето си на най-високия пилон в Европа?

...
Може ли България да издигне знамето си на най-високия пилон в Европа?
Коментари Харесай

Казаха кога България ще издигне своя трибагреник на най-високия пилон в ЕС

Може ли България да издигне знамето си на най-високия стълб в Европа? Това е на път да стане действителност, а хиляди българи се сплотяват зад идеята. Сред тях са видни персони като Христо Стоичков, Лили Иванова, проф. Андрей Пантев.

Инициативата " Пилон за Рожен “ е под патронажа на президента Румен Радев и цели слагането на 111-метров стълб с българското знаме на Роженските поляни. 

" Тази година се навършват 111 години от освобождението на Родопите. България е с повърхност 111 000 кв. км и единицата е знак на едно духовно начало. Триединството, трите единици са тъкмо най-силният израз на това духовно начало “, описа пред bTV Симеон Караколев, уредник на самодейността " За стълб на Рожен “.

По думите му това ще повдигне самочувствието и духа на българите. Пилонът ще бъде най-високият в Европейския съюз и с най-голяма повърхност на знамето от 1100 кв. метра. Планирано е той да бъде открит на 13 юли. 

Областната администрация на Смолян също се включва интензивно в идеята.

" Разбира се, че би трябвало да се случи тази година. Поех организацията и приканих сътрудниците регионални шефове да се включат, като изберат свое обръщение. Надявам се да оказват помощ и със събиране на дарения. Държавата ще помогне. Тепърва ще вършим среща с министерство на културата “, изясни Стефан Сабрутев, регионален шеф на Смолян.

Целият план е на стойност 1 милион лв.. До момента са събрани над 300 000 лв.. Остава да бъдат събрани още към 600 000 лв., които са средствата за самия стълб.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР